C++ Creeaza un form in c++

In jos

C++ Creeaza un form in c++

Mesaj Scris de Max la data de Dum Sept 07, 2008 6:55 pm

Ok am sa va arat cum creati in C++ (merge sigur in Dev-C++) un form cu 3 butoane denumite :
1.Butonul5
2.Butonul4
3.Butonul2
O sa va explic si cate ceva !

#include <windows.h>

#define ID_BUTTON15 15
#define ID_BUTTON2 11
#define ID_BUTTON3 14


LRESULT CALLBACK WindowProcedure (HWND, UINT, WPARAM, LPARAM);


char szClassName[ ] = "Child Control";

HINSTANCE gHinstance;
//untuk control handle
HWND Button15;
HWND Button2;
HWND Button3;
//end control
int WINAPI
WinMain (HINSTANCE hThisInstance,
HINSTANCE hPrevInstance,
LPSTR lpszArgument,
int nCmdShow)

{
HWND hwnd;
MSG messages;
WNDCLASSEX wincl;
gHinstance = hThisInstance;
/* The Window structure */
wincl.hInstance = hThisInstance;
wincl.lpszClassName = szClassName;
wincl.lpfnWndProc = WindowProcedure;
wincl.style = CS_DBLCLKS;
wincl.cbSize = sizeof (WNDCLASSEX);


wincl.hIcon = LoadIcon (NULL, IDI_APPLICATION);
wincl.hIconSm = LoadIcon (NULL, IDI_APPLICATION);
wincl.hCursor = LoadCursor (NULL, IDC_ARROW);
wincl.lpszMenuName = NULL;
wincl.cbClsExtra = 0;
wincl.cbWndExtra = 0;

wincl.hbrBackground = (HBRUSH) COLOR_BACKGROUND;


if (!RegisterClassEx (&wincl))
return 0;


hwnd = CreateWindowEx (
0,
szClassName,
"Forma de window in c", /* Title Text */
WS_OVERLAPPEDWINDOW,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
580, /* The programs width */
390, /* and height in pixels */
HWND_DESKTOP,
NULL,
hThisInstance,
NULL
);


ShowWindow (hwnd, nCmdShow);


while (GetMessage (&messages, NULL, 0, 0))
{

TranslateMessage(&messages);

DispatchMessage(&messages);
}


return messages.wParam;
}




LRESULT CALLBACK
WindowProcedure (HWND hwnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
switch (message)
{
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage (0);
break;

case WM_CREATE:
Button15 = CreateWindow("BUTTON", "Butonul5", WS_VISIBLE | WS_CHILD, 100, 100, 200, 40, hwnd, (HMENU)ID_BUTTON15, gHinstance, NULL);
Button2 = CreateWindow("BUTTON", "&Butonul2", WS_CHILD | WS_VISIBLE, 300, 200, 70, 30, hwnd, (HMENU)ID_BUTTON2, gHinstance, NULL);
Button3 = CreateWindow("BUTTON", "&Butonul4", WS_CHILD | WS_VISIBLE, 500, 200, 70, 30, hwnd, (HMENU)ID_BUTTON3, gHinstance, NULL);

break;
case WM_COMMAND:
switch (HIWORD(wParam))
{
case BN_CLICKED:
switch (LOWORD(wParam))
{
case ID_BUTTON15:
MessageBox(NULL,"Multumesc ca ai apasat pe butonul 5", " Messaj de la butonul 5 ",0);
break;
case ID_BUTTON2:
MessageBox(NULL,"Multumesc ca ai apasat pe butonul 2", " Messaj de la butonul 2 ",0);
break;
case ID_BUTTON3:
MessageBox(NULL,"Multumesc ca ai apasat pe butonul 3", " Messaj de la butonul 3 ",0);
break;
}

break;
}
break;
default:
return DefWindowProc (hwnd, message, wParam, lParam);
}

return 0;
}


case ID_BUTTON3:
MessageBox(NULL,"Multumesc ca ai apasat pe butonul 3", " Messaj de la butonul 3 ",0);


1.Unde scrie "Multumesc ca ai apasat... " etc este messajul din messaj box
2.Unde scrie "Messaj de la ..." etc este titulul messaj boxului

szClassName,
"Forma de window in c", /* Title Text */
WS_OVERLAPPEDWINDOW,


1. Langa Title Text -> unde scrie intre ghilimele "Forma de windows in c" este titlul programului ! (nu sunt acceptate caractere de genul +-= etc)

580, /* The programs width */
390, /* and height in pixels */


1. Langa The Programs width este : "580" width in limba engleza inseamna latime , inlocuind 580 cu 600 marim latimea formei programului!
2.Langa and height in pixels este : "390" inlocuind 390 cu 400 marim lungimea programului de sus pana jos (atentie amandoua sunt in pixeli! nu in cm!)

Button15 = CreateWindow("BUTTON", "Butonul5", WS_VISIBLE


1.Ce puteti inlokui:
a)"Butonul5" = acesta este numele care apare pe buton cand rulezi programul
b)"200" este lungimea butonului in pixeli
c) "40" este latimea butonului in pixeli
d) primul "100" inlocuindu-l cu 40 iti v-a muta butonul cu 60 de pixeli mai in stanga , inlocuindul cu 200 iti v-a muta butonul cu 100 de pixeli mai in dreapta!
e)al doilea "100" inlocuindul cu 10 iti v-a muta butonul cu 90 de pixeli mai in sus , inlocuindul cu 200 iti v-a muta butonul cu 100 de pixeli mai in jos!
Atentie "Button15" = "ID_BUTTON15" = "#define ID_BUTTON15 15" = "case ID_BUTTON15:" acestea trebuie sa fie la fel!

Max
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 53
Varsta : 31
Localitate : Confidential
Stare de spirit : Rakiu
Data de inscriere : 23/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum