Securitate IT - 5.200 Windows & Linux Vulnerabilitati

In jos

Securitate IT - 5.200 Windows & Linux Vulnerabilitati

Mesaj Scris de Max la data de Dum Sept 07, 2008 6:53 pm

De fapt, sunt 5.198, dar ce mai conteaza cifra exacta? Conteaza sa stabilim cine este adevaratul vinovat pentru numarul mare de vulnerabilitati depistate anul trecut si, odata cu asta, am putea incropi si o statistica a celor mai putin sigure sisteme de operare. Multi dintre voi va pregatiti deja sa aratati cu degetul (nu spunem care) catre Windows, iar problema nu sta tocmai asa.

Conform statisticilor prezentate recent de catre U.S Computer Emergency Readiness Team, din totalul de 5.198 de vulnerabilitati, numai 812 au fost semnalate pentru Windows, in timp ce Unix si Linux sunt 'vinovate' pentru un numar de patru ori mai mare de vulnerabilitati. Mai precis, 2.328 de probleme de securitate au fost exploatate pe sisteme Unix si Linux, iar restul de 2.058 au afectat mai mult de un singur sistem de operare.

Interesant de remarcat ca din lista publicata lipsesc vulnerabilitatile sistemelor Mac OS X, desi mai multe cazuri au fost raportate pe parcursul anului trecut.

Totusi, avand in vedere ca OS X se bazeaza tot pe Unix, putem crede ca o parte dintre vulnerabilitatile asociate acestui sistem se regasesc si in solutiile Apple.

Sursa : Google

Max
Moderator
Moderator

Numarul mesajelor : 53
Varsta : 31
Localitate : Confidential
Stare de spirit : Rakiu
Data de inscriere : 23/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum